start pagina Booker Trading! de mooiste kroonluchters van schelpjes! ibiza style lounge banken! ibiza style lounge banken! IBIZA style parasols de mooiste decoratiestukken uit azie verkochte items ter inspiratie onze service is prima! wat hebben we nieuw binnen? wij zoeken voor u... contacteer ons vrijblijvend!
               
 

 

Deze parasols zijn echt uniek! Booker Trading is al jaren de exclusieve importeur van deze schitterende items. Hippe beachclubs [bv puro beach in marbella en cocoon in legian beach, pepper] en sjieke hotels [het oberoi hotel in bali en himalaya] hebben ze al jaren..

Deze prachtige en decoratieve parasols hebben met een sereen design. Deze zijn officiele ceremoniĆ«le parasols en worden vaak gebruikt om de speciale gelegenheid te representeres. Het maken van de bali bagus parasol duurt minimaal 14 dagen en is volledig handwerk! De met de hand geschilderde decoratie is in goudverf (andere gebruiken stempels overigens) krijgt in de loop der tijd een bronzen patina. Na mate ze ouder worden, worden ze dan ook alleen maar mooier. Bij diverse strandpaviljoens staan ze dag in dag uit, tot windkracht 5 geven ze gegarandeerd geen krimp. Gezien de topkwaliteit geven we graag 3 jaar garantie op het doek en constructie [bij normaal gebruik] De parasols worden geleverd met een fumigation report en een certificaat van echtheid.

De balinese parasls hebben ceremoniele wortels die diep verankerd liggen zijn in het hindu geloof.Historisch onderzoek wijst uit dat de oorsprong terug te voeren is naar de 13de eeuw waar ze waarschijnlijk het eerst uit China geintroduceerd werden.
Kleuren spelen een belangrijke rol in het Hindu geloof en cultuur, verder heeft een kleur een diepere betekenis naast de puur decorative waarde. Het juiste gebruik van een kleur creert een omgeving waar je blij van wordt. De verschillende kleuren van de balinese parasols symboliseren daarnaast ook de oorsprong van de hindoe ceremonie in de nabijgelegen tempel, Zo zinspelen de kleuren naar religieuze ceremonies en worden de parasols getransformeerd van functioneel dagelijks gebruik naar een heilig ceremonieel instrument.

Elke kleur heeft een speciale betekenis:
zwart en wit staan voor harmonie (alle kleuren vertegenwoordigd)
geel staat voor eerlijk en wijsheid
rood staat voor bescherming en sensualiteit (huwelijk / geboorte)
blauw staat voor vastberadenheid
oranje staat voor puurheid
groen staat voor geluk en vrede

De kwaliteit van een handgemaakte parasol is eenvoudig te beoordelen, kijk bij aanschaf vooral naar:
1. het doek, ons doek komt uit Korea en is van een zware kwaliteit, het is zo goed dat we het gepatenteerd hebben
2. het doek, is gemaakt van meerdere stukken om rimpels te voorkomen
3. de beschildering, is met de hand gedaan en niet met een stempel
4. het bamboe frame, kijk vooral naar de dikte en breedte van het bamboe, een onverwachte windvlaag doet de dunnere versies breken...
5. de staander, is de staander deelbaar dan is deze makkelijker op te bergen maar ook duurder
6. de binnenkroon, is deze met rvs staaldraad verbonden aan het bamboe anders breekt ie makkelijk
7. de verpakking, wij latene alle parasols verpakken met drooghoud zakjes (10x) om vervolgens te verpakken in rolling carton, plastic en als laatste laag tyvek
8. het hout en bamboe, dient droog te zijn. vochtpercentage van onder de 10% is onze standaard anders gaat ie kromtrekken of het bamboe barsten
9. de service, mocht u onverhoopt schade aan uw parasol hebben is er bij ons in nederland een grote voorraad van reserve onderdelen

Deze exclusieve en onverwoestbare parasol uit bali heeft ruime diameter van 200cm en een hoogte van 270cm. De hardhouten staander is deelbaar in 110cm en 160cm. De kwaliteit van het doek is i65% tetoron / 35% viscose, internationaal gepatenteerd onder nummer 399047. De parasol is gemaakt van hardhout (staander en kroon) met een bamboe frame, in zijn geheel handgemaakt en beschilderd met een perfect afgewerking en in vele kleurstellingen verkrijgbaar [zie foto's] Dit is natuurlijk een fantastisch decoratief item voor bruiloften of tijdens andere speciale evenementen.

De parasol is natuurlijk bestand tegen een incidenteele regenbui. Zodra het droog is laat het doek open opdrogen alvorens op te bergen. Met deze behandeling zult u vele jaren plezier hebben van uw unieke bali bagus parasol.

Ook verkrijgbaar in een grotere - en kleinere versie, u kunt deze hieronder bekijken en/of bestellen

get in touch! our customer services! algemene voorwaarden de lokatie in zandvoorty disclaimer call us!